De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Wat is de 100km-run voor Kom op tegen Kanker?

De 100km-run voor Kom op tegen Kanker is een uniek loopevenement ten voordele van kankeronderzoek, en kun je gerust beschouwen als het broertje van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker, waarbij sinds 2010 jaarlijks duizenden enthousiaste fietsers samen trappen tegen kanker. 

Hoe gaat het in zijn werk?

 • Per team komen er vier lopers aan de start, die samen 100 km lopen ten voordele van de strijd tegen kanker.
 • 40 + 30 + 20 + 10 = 100, dat is het principe dat we volgen. Per team zijn er vier lopers. Eén loper start als eerste, en na elke 10 km sluit een extra loper van het team aan. De eerste loper legt dus 40 km af, de tweede 30 km, de derde 20 km en de vierde 10 km. Ze lopen samen, komen ook samen over de finish en het  team legt op die manier samen 100 km af.
 • Om te mogen deelnemen zamel je als team 2500 euro in. Hoe doe je dat?
 • Voor onze eerste editie houden we het op maximum 200 deelnemende teams. Wacht dus niet te lang om je team te registreren.

Waar en wanneer?

 • De deelnemers leggen een parcours af in een 8-vormige lus op en rond Campus Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen (Wilrijk) en het UZA.
 • De 100km-run voor Kom op tegen Kanker wordt voor de allereerste keer georganiseerd op zondag 18 maart 2018.

Professionele omkadering in een unieke sfeer

 • De sportieve organisatie is in handen van Golazo, dé referentie op het vlak van de organisatie van grote loopevenementen in Vlaanderen, zoals de Antwerp 10 Miles & Marathon. Als deelnemer aan de 100km-run kun je rekenen op bevoorrading, animatie onderweg en aan de finish, kleedkamers, massages, busvervoer naar de inpikpunten voor loper 2 en 4, medische bijstand ...
 • Elke deelnemer krijgt aangepaste trainingsschema’s per afstand aangeboden door Energy Lab.
 • In de loop van januari organiseren we voor de teamtitularissen ook een heuse kick-off, een superleuke avond met muziek, tips, praktische informatie, een hapje en een drankje ...
 • Wie er al eens bij was op de 1000 km voor Kom op tegen Kanker kent ongetwijfeld de unieke sfeer en de hartverwarmende verbondenheid onder de deelnemers en supporters. Duizenden enthousiaste zielsgenoten die zich samen 100 % inzetten met maar één doel voor ogen: komaf maken met die vreselijke ziekte.
 • Voor onze eerste editie konden we meteen twee ambassadeurs van formaat strikken: Linde Merckpoel en Saartje Vandendriessche.

 

De 100km-run voor Kom op tegen Kanker: een uniek loopevenement

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.