De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Wat is de 100km-run voor Kom op tegen Kanker?

De 100km-run voor Kom op tegen Kanker is een uniek loopevenement ten voordele van kankeronderzoek, en kun je gerust beschouwen als het broertje van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker, waarbij sinds 2010 jaarlijks duizenden enthousiaste fietsers samen trappen tegen kanker. 

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Per team komen er vier lopers aan de start, die samen 100 km lopen ten voordele van de strijd tegen kanker.
  • 40 + 30 + 20 + 10 = 100, dat is het principe dat we volgen. Per team zijn er vier lopers. Eén loper start als eerste, en na elke 10 km sluit een extra loper van het team aan. De eerste loper legt dus 40 km af, de tweede 30 km, de derde 20 km en de vierde 10 km. Ze lopen samen, komen ook samen over de finish en het  team legt op die manier samen 100 km af.
  • Om te mogen deelnemen zamel je als team 2500 euro in. Hoe doe je dat?

Waar en wanneer?

  • Het parcours wordt uitgestippeld in en rond Knokke-Heist.
  • De 100km-run voor Kom op tegen Kanker wordt voor de derde keer georganiseerd op zondag 22 maart 2020.

Professionele omkadering in een unieke sfeer

  • De sportieve organisatie is in handen van Golazo, dé referentie op het vlak van de organisatie van grote loopevenementen in Vlaanderen, zoals de Antwerp 10 Miles & Marathon. Als deelnemer aan de 100km-run kun je rekenen op bevoorrading, animatie onderweg en aan de finish, kleedkamers, massages, busvervoer naar de inpikpunten voor loper 2 en 4, medische bijstand ...
  • Elke deelnemer krijgt aangepaste trainingsschema’s per afstand aangeboden door Energy Lab.
  • In de loop van januari organiseren we voor de teamtitularissen ook een heuse kick-off, een superleuke avond met muziek, tips, praktische informatie, een hapje en een drankje ...
  • Wie er vorig jaar ook bij was, herinnert zich ongetwijfeld de unieke sfeer en de hartverwarmende verbondenheid onder de deelnemers en supporters. Duizenden enthousiaste zielsgenoten die zich samen 100 % inzetten met maar één doel voor ogen: komaf maken met die vreselijke ziekte.
  • Tine Embrecht en Wim De Vilder waren ambassadeurs van de vorige editie. Ook tijdens de derde editie van de 100km-run lopen er ambassadeurs mee tegen kanker. Benieuwd wie dat zullen zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook en verneem het als eerste.

 

Conceptvideo 100km-run 2020

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.