De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Veelgestelde vragen: 2500 euro startgeld

Staat je vraag er niet tussen? Stel ze ons via mail, telefoon of ons contactformulier.

2500 euro, dat is wel een hoog bedrag

Inderdaad, we hebben er bewust voor gekozen om zowel op fysiek als op financieel vlak de lat hoog te leggen. Het geld dat we inzamelen gaat integraal naar kankeronderzoek en daar is nog heel veel geld nodig. Het feit dat zo veel mensen zo’n grote inspanning willen doen, is ook een flinke steun in de rug voor de vele kankerpatiënten en hun naasten.

Elk team krijgt een persoonlijke websitepagina waar het z’n geldinzamelingsacties kan bekendmaken. Op die pagina staat ook een steunknop. De pagina kun je via sociale media delen met je supporters en sponsors. Wie minstens 40 euro op jaarbasis stort aan Kom op tegen Kanker heeft recht op een fiscaal attest waardoor hij/zij tot 45% terugkrijgt van de fiscus. Opgelet: dit geldt niet voor opbrengsten van acties!

We voorzien ook een toolkit voor geregistreerde teams, met gratis promotiemateriaal dat je kunt bestellen/downloaden.

Elk team kan bovendien rekenen op de persoonlijke ondersteuning van een districtscoördinator (één per provincie).

Bekijk de pagina met heel wat inspiratie en alle informatie over onze ondersteuning.

Waar gaat het geld naartoe?

De ingezamelde 2500 euro per team gaat integraal naar wetenschappelijk onderzoek. In de loop van de campagne zullen we het specifieke onderzoek waarvoor we lopen bekendmaken.

Wat als ik meer dan 2500 euro inzamel?

Als de fondsenwerving heel vlot verloopt, kun je misschien een tweede team inschrijven? Dat kan zolang de 100km-run niet volzet is.

We garanderen dat per team 2500 euro integraal naar het wetenschappelijk onderzoek gaat. Eventuele bijkomende inkomsten worden ook zo veel mogelijk aan onderzoek besteed, maar kunnen ook gebruikt worden om de kosten voor de organisatie van het evenement te dekken. Deze kosten proberen we uiteraard zo laag mogelijk te houden, o.a. door een beroep te doen op vrijwilligers, partners en sponsors.

Eventuele bedragen boven de 2500 euro kunnen éénmalig overgedragen worden naar een volgende editie. Zo heb je meteen een deel van het startbedrag voor je volgende deelname. Ook wanneer je het startgeld niet ingezameld krijgt, heb je eenmalig de mogelijkheid om het bedrag over te hevelen naar de volgende editie van de 100km-run. In beide gevallen kun je er ook voor kiezen het bedrag niet over de dragen.

Kan ik geld dat ik inzamel voor de 1000 km overhevelen naar de 100km-run (en vice versa)?

Beide campagnes zijn gescheiden. De geldinzameling loopt dan ook apart, met aparte actiecodes en rekeningen. Neem contact op met je districtscoördinator voor specifieke vragen.

Kan ik geld dat ik inzamel in het kader van Music for Life overhevelen?

Dat is spijtig genoeg niet mogelijk. Wij krijgen het geld van Music for Life in z’n totaliteit doorgestort via de Koning Boudewijnstichting en kunnen het niet toewijzen aan individuele actievoerders.

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.