De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Het parcours is bekend

Parcours
06.02.2018

Veel groenpartijen, rustige loop- en wandelpaden en een trap. Dat is kort samengevat het parcours van de 100km-run.

Onder andere de Cleydael Golf & Country Club, begraafplaats Schoonselhof en Park Zandbergen liggen op de looproute. En die trap? Geen nood: die moeten de lopers afdalen, niet beklimmen.

Het parcours is uitgestippeld op en rond de terreinen van de UAntwerpen (Campus Drie Eiken – Wilrijk) en het UZA, en vormt een 8-vormige lus. Halfweg de eerste lus voegt de 30km-loper zich bij de 40km-loper, op het kruispunt van de 8 (waar ook de start/finish ligt) komt de 20km-loper erbij, en halfweg de tweede lus vervolledigt de 10km-loper het kwartet.

Het parcours is aangeduid met pijlen. Ook de politie en seingevers zetten zich in om ervoor te zorgen dat de lopers zo vaak en veilig mogelijk zonder onderbreking kunnen blijven lopen. De eerste twee kilometer van het parcours worden daarom ook in groep gelopen, zodat de Boomsesteenweg/A12 probleemloos kunnen worden overgestoken. Het is wel belangrijk dat lopers zich ook daarna aan de verkeersregels houden en waar mogelijk op fiets- en voetpaden lopen.

Bekijk het parcours in detail

De 100km-run is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 100km-run.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.